Na spoločnú zábavu s deťmi potrebujeme len vajce, polohrubú múku (cca 120g) a štipku soli.
Vajíčka majú rôznu veľkosť, nevieme koľko múky bude treba.
Na toto je jednoduchý trik – múku pridávame dovtedy, kým ju dokážeme do cesta vmiesiť. Teraz prichádza pre deti najzábavnejšia časť prípravy. Vyvaľkať a nakrájať rezance. Nie je dôležité aké nástroje na to použijete, hlavne nech je kopec zábavy 🙂
Tip: Vedeli ste že… keď pripravujete rezance s omáčkou, na pomúčenie cesta použite hrubú múku. Tá vytvorí štruktúrovanejší povrch, takže cestoviny na sebe lepšie udržia omáčku.
Zdravýživka odporúča: Tvorba domácich rezancov je skvelou aktivitou, ktorú môžeme zdieľať s našimi deťmi. Spoločné miesenie cesta nielen učí dôležitým zručnostiam v kuchyni, ale aj posilňuje rodinné väzby. A keď sa naše deti zapoja do procesu, ich radosť zo spoločného varenia len umocňuje chuť do vlastnoručne vytvoreného jedla.
Čerstvé, najemno nakrájané a bez umelých prísad – domáce rezance nám prinášajú chuť rodinnej tradície a domácej kvality. Pri príprave tohto jednoduchého jedla si môžeme byť istí, že obsahuje iba najkvalitnejšie suroviny a žiadne škodlivé konzervanty.
Tak prečo si ich nevyrobiť práve teraz a nezažiť túto úžasnú chuť domácej kuchyne?
Veľa zábavy želá Zdravýživka